Jacoba Wilhelmina Adriana van Halderen

Vrouwelijk 1907 - 2008  (101 jaar)


Persoonlijke informatie    |    PDF

 • Naam Jacoba Wilhelmina Adriana van Halderen 
  Geboren 24 mrt 1907  Zaandam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden 24 aug 2008  Wormerveer,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Aantekeningen 
  • Honderdjarige viert feest in de Acht Staten.

   Wormerveer - Met taart, lovende woorden en veel gezelligheid vierde Coba Brussel-van Halderen zaterdag haar honderdste verjaardag in Evean Acht Staten in Wormerveer.
   Als gediplomeerd coupeuse maakte ze tot enkele jaren geleden nog prachtige stukken voor de bazaars en borduurde ze vijf jaar geleden een schilderij voor prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Dat doet ze nu niet meer. Tegenwoordig vindt ze het genoeg om gezamenlijk koffie te drinken en gezellig naar de bingo te gaan.
   Op 24 maart 1907 werd Coba van Halderen geboren in Zaandam als oudste van een gezin met vijf kinderen. Haar vader werkte bij de Hembrug en had een bijbaantje als explicateur bij het Floratheater, waardoor het gezin het goed had. Coba groeide voorspoedig op en bezocht na de lagere school de huishoudschool Sancta Maria aan de Oostzijde. Daar behaalde ze haar diploma voor coupeuse, waarna ze voor één gulden kleding voor anderen maakte. Omdat het haar niet zo beviel, ging ze bij modezaak De Duif werken en weer wat later bij het warenhuis van Vroom en Dreesman.
   Non
   Tijdens haar schooltijd leek het er nog even op, dat Coba non zou worden. Hoewel ze erg gelovig is, was dit niet uit deze overweging, maar meer omdat er een heel aardige non was, die het voor haar aantrekkelijk probeerde te maken. Maar Coba koos uiteindelijk niet voor het kloosterleven.
   Ze trouwde met Henk Brussel en samen kregen ze tien kinderen, zes jongens en vier meisjes. Haar man was erg handig en maakte zijn eigen meubels. Ook verbouwde hij groenten in zijn eigen groentetuin, waardoor er altijd veel én vers eten op tafel kwam. Zo was er altijd voldoende, ook toen de kinderen met aanhang thuis kwamen eten. Dan werd er een plank op twee stoelen gelegd, zodat iedereen kon zitten.
   Coba Brussel komt uit een sterk geslacht, want twee tantes zijn respectievelijk 94 en 96 jaar geworden en haar jongste zuster leeft ook nog.
   Zaterdag vierde ze niet alleen haar eigen verjaardag, maar ook de verjaardag van haar kleindochter, die precies vijftig jaar geleden werd geboren. Dubbel feest dus.
   De honderdste verjaardag van Coba Brussel bleef niet onopgemerkt in het gemeentehuis. Wethouder Ronald Ootjers kwam zaterdag naar de Acht Staten om de jarige te feliciteren. Dat gebeurde in het bijzijn van familie en bekenden.
   Een drukke dag voor de jarige, die zondag echt nodig had om even bij te komen.

   Bron: N-H Dagblad Maandag 26 maart 2007
  Persoon-ID I2354  Familie Bont Zaanstreek e.o
  Laatst gewijzigd op 24 mei 2010 

  Gezin Hendrik Adrianus Brussel,   geb. 7 feb 1902, Zaandam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 14 okt 1970, Zaandam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 68 jaar) 
  Getrouwd 15 mei 1930  Zaandam,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Kinderen 
   1. D.A.J. Brussel
   2. A.A.H. Brussel
   3. A.H. Brussel
   4. A.W.M. Brussel
   5. H.A. Brussel
  +6. Rudolf Brussel,   geb. 23 sep 1938, Wormerveer,NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 23 mei 2003, Zaanstad (Zaandijk),NH,NLD Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 64 jaar)
   7. M.T. Brussel
   8. W.M.J. Brussel
   9. J.P. Brussel
   10. G. Brussel
  Gezins-ID F871  Gezinsblad  |  Familiekaart